Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2012 21:36

У Верховній Раді намагалися "знищити" мову та Батьківщину
11

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні у другій половині дня депутати ВР почали розгляд законопроекту "Про засади державної мовної політики" "регіоналів" Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.

Тим часом під стінами будівлі парламенту відбулася акція "Врятуй свою мову!", направлена проти прийняття мовного законопроекту. Зібралось близько сотні активістів, яких прийшли підтримати зірки, письменники, філологи та співаки.

Коли Колесніченко представляв законопроект, опозиція блокувала трибуну ВР. Депутати провалили зняття з розгляду всіх мовних законопроектів, тому що знаходились біля парламентської трибуни, а не на своїх робочих місцях. "Нунсівка" Лілія Григорович, яка стояла серед блокувальників, тримала ікону, на якій зображена Божа Матір з маленьким Ісусом.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Врятуй українську мову!" - Люди збираються ночувати під ВР

Близько 19.20 у Верховній Раді почалася бійка між опозиціонерами та "регіоналами". Сутичка сталася біля президії та у ложі парламенту. Перед початком бійки Володимир Литвин не встиг поставити на голосування мовний законопроект, тому що опозиціонери ринули на трибуну та президію.

Під час сутички Колесніченку розірвали сорочку, а Литвину вдалося піти. "Бютівцю" Миколі Петруку розбили голову. Депутат Василь Кравчук розказав журналістам, що могли нанести удари кастетом. У Партії регіонів це назвали дурницею.

ВІДЕО: У Верховній Раді б'ються опозиціонери та "регіонали"

Бійка у парламенті тривала 5-7 хв. Після того, як всі заспокоїлись, "нунсівець" Андрій Парубій вигукнув: "Слава Україні!". Зал та журналісти відповіли: "Героям Слава!".

Близько 20.10 "регіонали" та опозиція залишили будівлю ВР.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді намагалися "знищити" мову та Батьківщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

430

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути