понеділок, 04 березня 2013 06:13

У Венесуелі опозиція зажадала показати живого Уго Чавеса

У Венесуелі опозиція зажадала показати живого Уго Чавеса
Уго Чавес Фото: AFP

Прихильники венесуельської опозиції в неділю, 3 березня, провели марш у центрі Каракаса з вимогами до уряду розкрити повні дані про стан здоров'я президента Уго Чавеса. Про це повідомляє Reuters.

Як наголошується, сотні демонстрантів марширували з плакатами "Дайте нам правду!" і "Припиніть брехати!". Вони скандували гасла, які вимагали надати негайні докази того, що Уго Чавес живий і що його стан дозволяє управляти країною.

Згідно з офіційною інформацією, Чавес впродовж останніх двох тижнів перебуває у військовому госпіталі в Каракасі, де продовжує реабілітацію після операції з видалення ракової пухлини. Представники уряду визнають, що відновлення проходить з ускладненнями, проте послідовно відзначають поліпшення стану Чавеса, а також підкреслюють, що і в лікарні він займається державними справами.

Між тим, з моменту операції Чавеса, проведеної в середині грудня, він жодного разу не з'являвся ні на публіці, ні в ефірі. Післяопераційні фотографії президента, на яких він зображений усміхненим в оточенні дочок, були опубліковані лише один раз - у середині лютого.

Недолік офіційної інформації призвів до поширення чуток, про те що президент Венесуели помер або ж перебуває в критичному стані. 27 лютого високопоставлений панамський дипломат заявив, що має дані про смерть Чавеса, втім, будь-яких доказів він не надав, а МЗС Венесуели пізніше спростував його заяву.

Зараз ви читаєте новину «У Венесуелі опозиція зажадала показати живого Уго Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути