четвер, 10 січня 2013 06:52

Верховний суд Венесуели відклав інавгурацію Чавеса

Верховний суд Венесуели відклав інавгурацію Чавеса

Верховний суд Венесуели ухвалив відкласти на невизначений термін інавгурацію президента Уго Чавеса, яка повинна була пройти 10 січня. Як передає в середу, 9 січня, Associated Press, про це повідомила голова суду Луїза Моралес.

За її словами, Чавес може принести присягу пізніше у Верховному суді.

В Верховний суд звернулися представники венесуельської опозиції, які стверджували, що затримка вступу президента на посаду порушує конституцію країни.

Опозиціонери наполягають, що у разі, якщо президент не може принести присягу і приступити до виконання своїх обов'язків, мають бути призначені нові вибори. Тим не менш, у вівторок, 8 січня, віце-президент Ніколас Мадуро, який заміщує в даний час Чавеса, який проходить курс лікування від раку, звернувся до парламенту Венесуели з проханням відкласти інавгурацію. Національні збори проголосували за відтермінування.

Уго Чавес був переобраний на посаду президента в жовтні 2012 року. У грудні йому зробили чергову, четверту, операцію з видалення ракової пухлини. З тих пір він залишається на Кубі, де проходить курс лікування.

На початку січня з'явилися повідомлення про погіршення стану політика, у якого в відновлювальний період виявили гостру респіраторну інфекцію.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд Венесуели відклав інавгурацію Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути