Ексклюзиви
пʼятниця, 04 січня 2013 11:31

Стан здоров'я Чавеса погіршився

Стан здоров'я Чавеса погіршився
Фото: dni.ru

Влада Венесуели оголосила про погіршення стану Уго Чавеса, який проходить лікування на Кубі, повідомляє Reuters.

У заяві, поширеній главою міністерства інформації Венесуели у четвер, 3 січня, говориться, що у Чавеса пов'язані з важкою респіраторною інфекцією ускладнення, "викликали дихальну недостатність. Чавес "змушений суворо дотримуватися приписів лікарів", заявив міністр інформації, не ставши уточнювати, чи підключений президент Венесуели до апарату штучної вентиляції легенів.

58-річний Чавес 11 грудня переніс операцію з видалення злоякісної пухлини в одній з клінік Гавани. Операція стала для венесуельського президента вже четвертою з літа 2011 року, коли у нього вперше був виявлений рак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венесуела звинуватила французьку розвідку у спробі убити Чавеса

Через кілька днів після операції міністерство інформації Венесуели заявило, що у Чавеса діагностована респіраторна інфекція. В кінці грудня венесуельська влада повідомила про нові ускладнення, що виникли у Чавеса після операції, не ставши уточнювати про що саме йдеться. На початку січня ЗМІ повідомляли про те, що Чавес вже кілька днів перебуває у стані штучної коми, однак влада Венесуели цю інформацію спростувала. При цьому уряд Венесуели поки не оголосив про перенесення церемонії інавгурації Чавеса, призначеної на 10 січня.

На час лікування Чавеса виконуючим обов'язки глави держави призначено віце-президента Венесуели Ніколаса Мадуро. 27 грудня стало відомо, що Мадуро була передана частина повноважень президента, зокрема, що стосуються прийняття пов'язаних з розподілом бюджету рішень. Раніше Чавес також заявляв, що в разі нових виборів оголосить Мадуро своїм наступником.

Зараз ви читаєте новину «Стан здоров'я Чавеса погіршився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути