Ексклюзиви
середа, 20 травня 2020 09:22

У Венедіктової більші амбіції, ніж бути генпрокурором

У Венедіктової більші амбіції, ніж бути генпрокурором
Венедіктову на генпрокурора пропонував Зеленський. Фото: president.gov.ua

Ірина Венедіктова не фахова для посади генпрокурора. Але її амбіції більші за керування прокуратурою.

Про це Gazeta.ua сказав антикорупційний експерт Олександр Лємєнов.

"У кадровій політиці Венедіктової - хибний рух. Вона призначає собі заступників, які пов'язані з фінансово-промисловими групами. Радниками - кого звільнив Рябошапка, бо ті не пройшли тестування.

Реформа відкочується. Венедіктова її переробляє під себе і забаганки політичних патронів. У комісії, яка призначає на адміністративні посади, збільшила кількість представників Офісу генпрокурора. Іншими словами, кого вкаже Венедіктова, того і призначають.

Розповідає, що доведеться програти всі позови - і що стосується співбесід. Генпрокурор дає сигнал наперед суддям, що можна ухвалювати рішення проти Офісу генпрокурора і компенсовувати гроші. Венедіктова схиляється до прикладу, коли один прокурор, який не працював 3 місяці в Офісі, отримує компенсацію 650 тисяч гривень. Він за попередній весь рік не отримав такої зарплати. Суддя виносить таке рішення, бо його друг. Але є і протилежні рішення, коли суддя каже, що прокурора правильно звільнили.

Є речі, які вказують на непрофесійність або заангажованість Венедіктової

Є речі, які вказують на непрофесійність або заангажованість пані Венедіктової. Заявляє журналістам, що активісту Сергію Стерненку у будь-якому випадку вручать підозру за те, що не дав себе вбити під час нападу на нього. Справу Катерини Гандзюк передчасно передали до суду, невідомо, чи притягнуть до відповідальності замовників вбивства.

Прокуратура має припинити бути політичним скальпелем президента, має бути незалежною інституцією. На жаль, такою зараз не є. Колишній генпрокурор спробував вийти з-під впливу Банкової, бачимо, чим це закінчилося.

Венедіктова - політик. У неї величезні амбіції. Мова не про Офіс генпрокурора. Але ці амбіції не підкріплені професійністю, досвідом. Так, вона б могла управляти комітетом чи бути у керівництві парламенту замість Стефанчука, який її привів. Але у прокуратурі йдеться про вузькопрофільні речі, треба хоча б розуміти, про що мова. А не плутати обвинувальний акт і вирок", - каже Олександр Лємєнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За цим пильно слідкує Офіс президента" - Стерненко прийшов на допит в СБУ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова нагадала, що 2 місяці на посаді. Відповідне відео Офіс генпрокурора опублікував у YouTube.

Зараз ви читаєте новину «У Венедіктової більші амбіції, ніж бути генпрокурором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути