вівторок, 09 грудня 2008 14:04

У Ющенка немає проблем з Радою

Президент Віктор Ющенко заявляє, що в нього немає жодних проблем у відносинах з Верховною Радою.

Про це президент  сказав на спільній прес-конференції з президентом Литовської Республіки у Вільнюсі Валдасом Адамкусом, повідомляє УНІАН.

Зокрема, Ющенко погодився з питанням литовського журналіста, що питанню інтеграції України до євроатлантичних структур заважають внутрішні проблеми в Україні.

"В якійсь мірі я з вами згоден. Ні Україні, ні Грузії не потрібно йти в євроатлантичні структури зі своїми внутрішніми проблемами. Бажано йти без проблем", - сказав президент, додавши, що водночас найважливішим є не наявність чи відсутність проблем в країні, а присутність демократичних механізмів для їх вирішення.

Ющенко зауважив, що Україна продемонструвала наявність таких демократичних механізмів.

Відповідаючи на запитання щодо своїх відносин з Верховною Радою , президент України підкреслив, що у нього немає проблем у спілкуванні з Радою. За його словами, це в Ради є проблеми з формуванням коаліції, обранням спікера тощо.

Водночас, він підкреслив, що парламент – це самостійний інститут, "у нього немає няньки", і він самостійно має вирішувати свої проблеми.

"Це не питання, яке має вирішуватись по чиємусь дзвінку – яка має бути коаліція, який має бути спікер", - сказав президент. При цьому він наголосив, що ці питання мають вирішуватись через політичний діалог, через згоду суспільства і без втручання зовнішніх чинників.

Він вчергове наголосив, що не потрібно дивитись на те, що відбувається в Україні як на трагедію.
Зараз ви читаєте новину «У Ющенка немає проблем з Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути