Ексклюзиви
понеділок, 03 листопада 2008 13:52

У Ющенка не знають коли пірати звільнять моряків з "Фаїни"

Заступник глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук заявляє, що зараз продовжуються координаційні зустрічі з питання звільнення українських моряків з полону сомалійських піратів. Про це він повідомив сьогодні на брифінгу.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів, як проходить переговорний процес, Гончарук підкреслив, що є певні речі, які не можуть бути оприлюднені, щоб не нашкодити процесу звільнення українських моряків. За його словами, єдине, що він може повідомити, – це те, що координаційні зустрічі з цього приводу продовжуються.

Гончарук сказав, що він повинен бути дуже обережним з погляду визначення дати звільнення моряків. Заступник глави Секретаріату Президента зазначив, що на терміни звільнення впливають, по-перше, специфіка вантажу судна "Фаїна", а по-друге – розгортання багатопланової операції в цьому регіоні, метою якої є контроль за діями піратів. При цьому Гончарук сказав, що ця міжнародна операція безпосередньо не стосується "Фаїни".

"Усе робиться для того, щоб звільнення моряків відбулося якнайскоріше", - сказав він.

25 вересня пірати захопили біля берегів Сомалі судно "Фаїна", у складі екіпажу якого – 17 громадян України. На борту судна - 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки і боєприпаси, які Україна продала Кенії.

Судно знаходиться під спостереженням декількох американських кораблів, завдання яких - не допустити вивантаження зброї на берег. Також у водах Сомалі знаходиться російський сторожовий корабль"Неустрашимий", який був направлений для забезпечення безпеки плавання російських судів і недопущення піратських нападів на них, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка не знають коли пірати звільнять моряків з "Фаїни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути