понеділок, 03 серпня 2009 12:57

У Ющенка кажуть, що не заважали Кирилу їхати до Рівного

У Ющенка кажуть, що не заважали Кирилу їхати до Рівного
В секретаріаті президента спростовують повідомлення про причетність до скасування візиту патріарха Кирила до Рівного.

Про це в понеділок заявив заступник голови секретаріату президента Юрій Богуцький.

"Секретаріат президента не є координатором програми візиту в Україну Предстоятеля Руської православної церкви. Цим займається відповідна Комісія Української православної церкви та Московська патріархія", - наголосив він.

Водночас Богуцький зазначив, що під час попередніх консультацій щодо майбутнього візиту Кирила в Україну до відома представників Московської патріархії доводилася інформація про релігійну ситуацію в Рівному та настрої представників різних конфесій і громадських організацій, яка базувалася на аналізі численних звернень до державних органів влади та даних правоохоронних органів.

"У суботу, 1 липня, за ініціативи Московської патріархії відбулася телефонна розмова, під час якої остаточне ухвалення рішення щодо відвідання Рівного було віддано на розсуд організаторів візиту", - розповів Богуцький.

"Ще раз наголошую: ініціатором змін до програми візиту патріарха Кирила був не секретаріат президента", - наголосив він.

Богуцький також попросив представників ЗМІ "під час коментування делікатних питань, що зачіпають релігійну сферу, бути максимально коректними і точними".

"Адже відомо, що в Україні та поза її межами є сили, зацікавлені в тому, щоб Патріарх Московський і всія Руси мав обмежене уявлення про справжнє розмаїття позицій громадян, віруючих православних України, щодо прагнення до утворення в Україні єдиної помісної православної церкви", - додав він.

Раніше деякі ЗМІ, коментуючи зміни програми візиту патріарха Кирила, зокрема скасування його візиту до Рівного, посилалися на рекомендації секретаріату президента, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка кажуть, що не заважали Кирилу їхати до Рівного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути