четвер, 26 липня 2012 15:16

У Тягнибока є кандидати, проти яких ніхто не піде - Голобуцький

У Тягнибока є кандидати, проти яких ніхто не піде - Голобуцький
На думку політолога, боротися з Тягнибоком для Об'єднаної опозиції було б дуже неправильно. Фото: dpravda.org

Боротися з Тягнибоком для Об'єднаної опозиції було б дуже неправильно.

Так вважає заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Це нормальна ситуація, якщо є політична сила, яка має більшість у трьох обласних радах і владу тримає там, приєднується до опозиції. У них велика популярність поки що залишається в Західній Україні. Там реально є кандидати, проти яких у принципі ніхто не може піти. Наприклад, та ж Фаріон, Тягнибок тощо. Це нормальна практика в тій ситуації, що склалася. І боротися з Тягнибоком для Об'єднаної опозиції було б дуже неправильно, - сказав Голобуцький.

За його словами, шлях коли Об'єднана опозиція і "Свобода" підуть двома виборчими колонами є правильним.

"Це нормально, бо треба зважати на те, що "Батьківщина" і "Свобода" - це протилежні політичні сили. "Батьківщина" із вливанням Яценюка - це такий симбіоз ліберального "Фронту змін" та соціал-демократичної "Батьківщини". І тут "Свобода" якось штучно б виглядала, бо це ультра-націоналістична організація. Правда тут ще виникає питання щодо стратегії діяльності під час виборів опозиції і Тягнибока. Думаю, що і в парламенті вони не будуть особливо координувати свої дії", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція офіційно завершила узгодження кандидатів

Політолог зауважив, що Кличку просто немає сенсу сьогодні об'єднуватися з іншими політичними силами.

"Нащо Кличку об'єднуватися з опозицією? Тягнибоку зрозуміло, якщо він не проходить за списком, у нього буде 5-6 депутатів - мажоритарників у парламенті. Навіть якщо пройде, буде в нього 20 людей, а в Кличка є всі шанси отримати другу по численності опозиційну фракцію у Верховній Раді. У нього є потенціал для росту. Якщо коли Об'єднана опозиція покаже списки, і там виявиться певна кількість одіозних людей, то люди почнуть приглядатися до альтернативних проектів. До того ж Кличка чи Королевської. Це найперші конкуренти", - наголосив Голобуцький.

Нагадаємо, сьогодні ВО "Свобода" приєдналася до об'єднаної опозиції. Заяву про завершення переговорів підписали в четвер лідери Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов з Олегом Тягнибоком. Останній пообіцяв, що Об'єднана опозиція та "Свобода" йтимуть на вибори окремими списками, тобто "двома виборчими колонами".

Опозиція висуває кандидатів на 190 мажоритарних округах, "Свобода" – на 35 округах.

Зараз ви читаєте новину «У Тягнибока є кандидати, проти яких ніхто не піде - Голобуцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути