середа, 07 березня 2012 12:08

У травні Нацбанк включить станок — експерт

У травні Нацбанк включить станок — експерт

Всі соціальні ініціативи влади спрямовані лише на електорат Партії регіонів — пенсіонерів, військовослужбовців, інвалідів війни.

Так в коментарі Gazeta.ua колишній заступник міністра праці й соцполітики Павло Розенко відреагував на заяву президента Віктора Януковича збільшувати пенсії на 100 — 165 гривень.

"Ми таке вже бачили на початку 2000-х років, коли також влада різко зажимала всі соціальні стандарти протягом 3-4 років, а потім перед виборами 2004 року різко підняли питання про збільшення зарплат і пенсій. Те ж саме відбувається і зараз. Фактично два роки чинна влада і уряд робили все, щоб вивести людей за межу бідності, довести населення до зубожіння. А тепер перед виборами просто тривіально намагаються купити голоси виборців через такі от подачки. Влада не виконала жодних соціальних зобов'язань. У зв'язку з цим рейтинг влади і президента обвалилися. Довіра до уряду — на рівні чотирьох відсотків, до Януковича — на рівні 15. То виходити з такими рейтингами на вибори — це самогубство", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав Азарову покращити життя малозабезпечених сімей до прожиткового мінімуму

На думку Розенка, пенсіонерам мали б доплачувати не по 100 гривень, а щонайменше по 300-400 гривень.

"Це якщо провести осучаснення пенсій. Тому це заторкне не 9 мільйонів пенсіонерів, про які каже Янукович, а вдвічі менше", - додав колишній заступник міністра.

Для забезпечення всіх ініціатив президента треба щонайменше 15-20 мільярдів  гривень, вважає Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович оголосив про початок нового "покращення" на 165 гривень

"Економіка такого ресурсу не має, тому десь у травні Нацбанк включить станок. І за рахунок того виплачуватимуть ці кошти. Це призведе до того, що вже в грудні матимемо послаблення національної валюти й різке зростання інфляції — 15-20 відсотків", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «У травні Нацбанк включить станок — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути