Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2008 13:28

У Тимошенко обіцяють знизити інфляцію втричі, але через три роки

Мінекономіки розраховує в 2010 році вийти на однозначний показник інфляції, а в 2011 році - на інфляцію на рівні 5-7%.

Про це повідомив журналістам на прес-конференції міністр економіки Богдан Данилишин.

Данилишин підкреслив, що такі цілі зафіксовані в меморандумі, підписаному між Кабінетом міністрів і Національним банком.

Відповідно до меморандуму, у поточному році передбачені узгоджені дії Кабміну і Нацбанку, спрямовані на те, щоб утримати інфляцію на рівні нижчому, ніж торік.

За словами Данилишина, меморандум свідчить про те, що уряд і Нацбанк визначилися з погодженими діями, незважаючи на низку протилежних коментарів.

"Крім того, ми ставимо перед собою завдання зі скорочення тих цінових очікувань, які мають місце в країні, для скорочення, у першу чергу, різних коментарів і аналітичних домислів, у першу чергу, з боку як опозиції, так і інших коментаторів, які говорять про те, що можливо збільшення, можливі інші негативні тенденції, у тому числі і зовнішньому характері", - сказав міністр.

"Я ще раз хочу підкреслити, що уряд України усе робить для того, щоб забезпечити цінову стабільність, забезпечити ту цінову пропозицію, яка відповідає інтересам українців", - підкреслив Данилишан.

Він також зазначив, що зниження показника інфляції з 3,8% у березні до 0,8% у червні свідчить про те, що зниження інфляції не носить винятково сезонного характеру і було б неможливим без скоординованої політики уряду і Нацбанку.

Данилишин нагадав, що в червні минулого року показник інфляції складав 2,2%, незважаючи на сезонний характер.

Як відомо, згідно з даними Держкомстату, у червні 2008 року інфляція в Україні склала 0,8% у порівнянні з квітнем. Разом із тим із початку року індекс споживчих цін виріс на 15,5%. Раніше Кабінет міністрів збільшив річний прогноз інфляції з 15,3% до 15,9%, інформує Ліга.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко обіцяють знизити інфляцію втричі, але через три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути