середа, 07 травня 2008 12:51

У Тимошенко хочуть контролювати всю вертикаль влади

Перший віце-прем`єр-міністр України Олександр Турчинов вважає, що Верховна Рада повинна в першу чергу розглянути питання про призначення керівництва Фонду державного майна.

Таку думку Турчинов висловив на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

"Відповідне подання Кабінету Міністрів внесено, і я не бачу ніяких підстав, щоб це питання не розглянути одним із перших і припинити ганьбити державу, припинити створювати неприховану форму саботажу. Це дуже важливо для економіки країни", - сказав Турчинов.

Він вважає, що наступний парламентський тиждень буде відзначений також і "конституційним процесом". "Необхідне створення жорсткої вертикалі, щоб ніхто не зловживав службовим становищем, саботуючи рішення Кабінету Міністрів. Необхідно підпорядкувати місцеві адміністрації Кабінету Міністрів", - вважає він.

6 лютого Кабмін відсторонив Валентину Семенюк-Самсонеуно від посади голови ФДМУ й призначив виконувати ці обов`язки Андрія Портнова. Також Кабмін призначив нових заступників голови Фонду держмайна.

7 лютого Президент України Віктор Ющенко зупинив дію цих розпоряджень уряду й направив до Конституційного Суду подання з приводу конституційності розпоряджень уряду про керівництво Фонду держмайна.

25 квітня прем`єр-міністр Юлія Тимошенко представила колективу ФДМУ Портнова як в.о. голови Фонду.

Того ж дня Ющенко повторно зупинив розпорядження Кабміну від 6 лютого про зміни в керівництві ФДМУ і про початок конкурсу з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко хочуть контролювати всю вертикаль влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути