Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2011 12:35

У Тернополі на пам'ятнику Бандері допишуть "Герой України"

У Тернополі на пам'ятнику Бандері допишуть "Герой України"

Викарбувати слова "Герой України" на пам'ятнику Степану Бандері пропонують місцевій владі депутати Тернопільської міськради від партії "За Україну!" та депутат обласної ради від цієї ж політсили Степан Барна.

Як повідомили у прес-службі партії, Барна відзначив, що героїв України визнавати чи не визнавати мають не окремі політики чи суди, "сповідувати своїх героїв має лише український народ".

"Ми переконані, що для абсолютної більшості наших співвітчизників саме Степан Бандера є істинним героєм, борцем за незалежність України. Відтак ми ініціюватимемо звернення із таким проханням спочатку до Тернопільської міської та обласної влади, а згодом, надіємося, таким чином публічно визнати Бандеру Героєм України схочуть і в інших містах нашої держави", - резюмував політик.

Нагадаємо, у Луцьку камінь під пам'ятник лідеру ОУН Степану Бандері був обмальований свастикою.

2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд задовольнив позов про визнання незаконним і скасуванню указу президента Віктора Ющенка "Про присвоєння Бандері звання Герой України".

Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду вердикт першої судової інстанції був залишений без змін. Рішення набуло чинності. Відповідний указ глави держави було скасовано.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі на пам'ятнику Бандері допишуть "Герой України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути