середа, 09 травня 2012 17:06

У Тернополі комуністи і націоналісти пішли стінка на стінку
10

Фото: Фото: Андрій Янович

Кілька десятків "свободівців" та інших націоналістів спробували завадити колоні комуністів пройти до вічного вогню, що в тернопільському Парку Слави. Міліція була на стороні колони під червоними прапорами. Націоналістів після коротких сутичок оточили кільцем, кількох кинули на землю, і тримали там.

Колона комуністів почала хід до вічного вогню в той час, коли офіційні заходи біля нього, які проводила облдержадміністрація, вже завершилися. Частина ветеранів пішли додому, частина їхала на панахиду до Микулинецького кладовища. Решта слухали при вході в парк виступ гурту "Долг".

Комуністи почали хід до вічного вогню в супроводі міліції. На центральній алеї парку їм перегородили шлях два десятки чоловіків – депутати міськради від ВО "Свобода", активісти молодіжних організацій міста.

"Комуністи не подавали заявку на проведення акції. Їхні збори тут незаконні", ? заявив секретар Тернопільської міськради Ігор Турський.

"Свободівці" вимагали, аби комуністи опустили червоні прапори. Аргументували це рішенням міськради, яка забороняє використання радянської символіки в місті.

Міліціонери зазначили, що в колоні нема радянської символіки – тільки партійна. Дозволу на покладання квітів в День перемоги не потрібно, заявили правоохоронці.

Бійці міліцейських спецпідрозділів спробували відштовхнути лаву протестувальників, однак ті кілька разів перегруповувалися і знову ставали до штовханини. Врешті їх відтіснили з центральної алеї на траву, оточили, а кількох кинули на траву і тримали, поки комуністи клали квіти і проголошували промови.

Трьох найактивніших мітингувальників затримали. В міліції встановлюють їхні особи. За попередніми даними, серед затриманих є депутати міськради зі "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі комуністи і націоналісти пішли стінка на стінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

517

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути