Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 18:27

У Тернопільській міськраді зробили можливим голосування за інших
5

Фото: Фото: Андрій Янович/Gazeta.ua

У Тернопільській міській раді депутати сьогодні вперше голосували за прийняття рішення, натискаючи кнопки. До цього голосування проводили, піднімаючи руки. Нова електронна система для голосування коштувала місту майже чверть мільйона гривень.

"Ми, слава Богу, вже в ХХІ столітті. У всіх сусідніх областях вже давно голосують кнопками, в обласній раді також давно це практикують. Тому це тільки добре, що в нашій раді таке впровадили", — сказав міський голова Тернополя Сергій Надал.

За словами мера, апаратуру для голосування купували без конкурсу, в єдиної ліцензованої організації, яка має право її встановлювати. Завдяки цій системі можна оперативно проводити закриті голосування, показувати підсумки голосування по фракціях, а також записувати всі виступи. Ця система також дає можливість проводити голосування за відсутніх в залі депутатів, використовуючи їхні картки. Цим вже активно користуються депутати всіх фракцій, зокрема і "свободівці" в обласній раді.

"Я не можу відповідати за всіх депутатів і не можу гарантувати, що такого не буде в нашій міськраді. Але мушу відзначити, що місцеві журналісти встигають на сесії помічати, хто по мобілці говорить, хто газети читає. Відповідно під таким контролем голосування за інших депутатів неможливе", — зазначив Надал.

Слід зазначити, у Тернопільській міській раді 60 депутатів. Абсолютну більшість – 32 мандати ­ мають представники ВО "Свобода".

Нагадаємо, Партія регіонів готова внести зміни до Конституції про скасування особистого голосування. Про це заявив глава комітету з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності ВР, "регіонал" Володимир Макеєнко. На думку депутата, домогтися особистого голосування нардепів неможливо.

Слід зазначити, що у Верховній Раді розповсюджена практика голосування чужими картками.

Зараз ви читаєте новину «У Тернопільській міськраді зробили можливим голосування за інших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути