четвер, 24 лютого 2011 18:07

У Тернополі утворили "Майдан Героя України Степана Бандери"

 

Депутати міськради Тернополя юридично відділили ділянку від центрального парку імені Т.Шевченка, назвавши цю територію "Майдан Героя України Степана Бандери".

Відповідне рішення прийняли на сесійному засіданні 24 лютого. Територія новоствореного майдану знаходиться при вході в парк, навколо пам'ятника Степану Бандері. Через дорогу від майдану – приміщення ОДА.

"Ми хотіли включити в територію майдану і сам будинок де знаходиться адміністрація. Було б дуже гарно, коли б звідси йшли до президента листи, де б зверху писало "Майдан Героя України Степан Бандери". Однак через юридичні нюанси від цієї ідеї відмовилися", — розповів мер міста Сергій Надал.

За словами міського голови, майдан імені Бандери ще раз показує те, кого насправді вважають своїм героєм люди, які живуть на цій території.

"Зараз влада знову намагається переінакшити історію, вирвати одну сторінку, і замість цього підставити іншу. Радянська влада займалась цим 70 років і бачите – не помогло. Бо тої історії, яка передається від діда до сина, від сина – до внука – не знищити", - додав Надал.

Раніше викарбувати слова "Герой України" на пам'ятнику Степану Бандері пропонував місцевій владі депутати Тернопільської міськради від партії "За Україну!" та депутат обласної ради від цієї ж політсили Степан Барна.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі утворили "Майдан Героя України Степана Бандери"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути