середа, 11 вересня 2013 23:49

У "Свободі" розповіли, як Партія регіонів збирається шантажувати комуністів

У "Свободі" розповіли, як Партія регіонів збирається шантажувати комуністів
Андрій Міщенко. Фото: tvi.ua

Головна мета створення нових депутатських груп у парламенті полягає у намірі отримати вплив на результат президентських виборів 2015 року.

Таку упевненість в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від фракції ВО "Свобода" Андрій Міщенко.

"Передусім слід з'ясувати, яка існує мотивація внесення такої законодавчої ініціативи. Поки що цей закон не зареєстровано, проте маємо для себе розуміти, що не можна міняти виборче законодавство після того, як відбулися вибори", - зазначив Міщенко.

За словами політика, український громадянин проголосував на останніх парламентських виборах, згідно яких 5-відсотковий бар'єр подолали п'ять партій.

"Відповідно, ми бачимо вподобання українця 2012 року. Партія регіонів фактично через коліно переламала парламент і зробила фракцію комуністів, бо, згідно із законом "Про регламент", комуністи не мали права на фракцію, позаяк у них немає жодного депутата-мажоритарника", - підкреслив "свободівець".

Він додав, що коли у ВР почнуть формувати фракції з 15-ти осіб, то вони отримають доступ до ефірів, виступів у Верховній Раді.

"А третім їхнім кроком буде внесення змін до закону "Про вибори президента", де "ручні" фракції отримуватимуть ліміт у комісіях, тобто матимуть вплив на результат виборів", – пояснив Міщенко.

Також націоналіст припустив, що створення маленьких депутатських груп – це можливість шантажувати комуністів, які стали для Партії регіонів дуже дорогою фракцією.

Нагадаємо, "регіонали" планують внести законопроект про право депутатів створювати у ВР окремі групи з 15 осіб.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" розповіли, як Партія регіонів збирається шантажувати комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути