Ексклюзиви
середа, 16 березня 2022 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

У США зробили заяву щодо безпеки Зеленського

У США зробили заяву щодо безпеки Зеленського
Володимир Путін може знову вдатися до вбивства Володимира Зеленського - Кріста Квін. Фото: president.gov.ua

У Сполучених Штатах Америки не виключають, що життя президента Володимира Зеленського досі під загрозою через російську агресію.

Про це заявила тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в інтерв'ю "24 каналу".

"Ми занепокоєні, що Путін (президент-агресор Росії Володимир Путін. - Gazeta.ua) може вдатися до подібних дій щодо президента Зеленського або інших високопосадовців в Україні", - зауважила Квін.

Вона наголосила, що американський уряд не має жодних ілюзій щодо того, чи дотримуватиметься Путін правил Женевської конвенції або звичаїв війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коханку Путіна Кабаєву разом з дітьми хочуть депортувати зі Швейцарії

"Очевидно, він вже неодноразово їх порушив, коли вбивав мирне населення, нападав на АЕС, наводив ціль на об'єкти цивільної інфраструктури, зокрема пологові будинки, багатоповерхівки. Президент Путін не воює, як джентльмен, і не поважає правил, викладених у Женевській конвенції", - сказала Квін.

Також вона прокоментувала відмову Зеленського евакуюватися з України.

"Володимир Зеленський продемонстрував себе як сильний та надихаючий лідер, він задав тон, як потрібно боротися з Росією. Це викликає захоплення і я високо поважаю його хоробрість і мужність не відступати в бою", - зазначила повірена у справах США.

Володимир Зеленський пережив вже понад 10 спроб замахів на своє життя, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

За тиждень російсько-української війни на Зеленського було щонайменше три спроби замаху. Із завданням убити президента України Кремль відправив два угруповання - найманців ПВК "Вагнера" і кадировських спецпризначенців. Замахи зірвалися через дії співробітників ФСБ, які виступають проти війни.

Зараз ви читаєте новину «У США зробили заяву щодо безпеки Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути