середа, 16 березня 2022 07:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Коханку Путіна Кабаєву разом з дітьми хочуть депортувати зі Швейцарії

Коханку Путіна Кабаєву разом з дітьми хочуть депортувати зі Швейцарії
Петиція набрала уже понад 40 тис. підписів. Фото: change.org

Російську ексгімнастку та депутатку Держдуми РФ Аліну Кабаєву, яка вважається коханкою президента РФ Володимира Путіна, хочуть депортувати зі Швейцарії, куди вона виїхала на початку війни в Україні.

Активісти ініціювали збір підписів під відповідною петицією на сайті change.org. Петиція набрала уже понад 40 тис. підписів.

"Шановна Швейцарська конфедераціє, чому ви надаєте можливість перебування в країні спільникам путінського режиму? Будь ласка, поєднайте "Єву Браун" Кабаєву з її "фюрером" Путіним", - йдеться у заклику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін втрачає підтримку олігархів. Йому загрожує імпічмент

Автори петиції наголошують, що Кабаєва перебуває із дітьми Путіна у Швейцарії, де переховується від наслідків санкцій, і, можливо, вже отримала громадянство. Водночас Кабаєва підтримує війну в Україні. Вона також була однією з ініціаторок законопроєкту, який унеможливив усиновлення тисяч російських сиріт іноземцями, коли була депутаткою російської Держдуми від пропутінської партії.

У тексті петиції нагадують, що Швейцарія вперше в сучасній історії порушила нейтралітет, чого не робила навіть стосовно нацистської Німеччини, приєднавшись до санкцій ЄС проти Путіна та його оточення.

При необхідних 35 тис. підписів станом на 16 березня зібрали 40 539. Коли петиція збере 50 тис. підписів, вона стане однією з найпідписуваніших на сайті.

Автори Петиції також просять перевірити "чистоту" коштів, використаних Кабаєвою для придбання нерухомості в Швейцарії.

38-летняя Кабаєва виїхала до Швейцарії, залишивши Росію, коли та почала масове військове вторгнення в Україну. Разом з Кабаєвою виїхали її спільні з Путіним діти.

Зараз ви читаєте новину «Коханку Путіна Кабаєву разом з дітьми хочуть депортувати зі Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути