пʼятниця, 16 листопада 2012 20:50

У США прийняли візові санкції проти росіян, у РФ обіцяють "жорстку відповідь"

У США прийняли візові санкції проти росіян, у РФ обіцяють "жорстку відповідь"
Законопроект передбачає введення візових санкцій проти росіян, імовірно відповідальних за смерть юриста Магнітського в СІЗО. Фото: rus.ruvr.ru

Палата представників конгресу США прийняла "законопроект Магнітського" й одночасно скасувала торговельну поправку Джексона-Веніка.

Законопроект передбачає введення візових санкцій проти росіян, імовірно відповідальних за смерть юриста Магнітського в СІЗО, пише Українська правда з посиланням на ВВС.

Тепер цей документ має розглянути Сенат.

Президент США Барак Обама може підписати закон до кінця року, після чого він вступить у дію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грищенка запевнили, що санкції США Україні не загрожують, а резолюцію виконувати не обов'язково

МЗС РФ у зв'язку зі схваленням Палатою представників Конгресу США т. зв. "Закону імені С. Магнітського" заявив, що говорити з Росією мовою санкцій і ультиматумів безперспективно, і попередив, що відповідні заходи з боку Росії обов'язково будуть.

"Ілюзій бути не повинно: відповідні заходи з нашого боку обов'язково підуть, і відповідальність за це цілком ляже на США", - цитує відомство "Інтерфакс-Україна".

У МЗС РФ підкреслили, що "прийняте Палатою представників американського Конгресу рішення схвалити антиросійську законодавчу ініціативу, відповідно до якої вводяться візові та фінансові санкції стосовно громадян нашої країни - це зухвало недружній і провокаційний випад".

"Конгресмени не прислухалися до неодноразових попереджень, що цей крок негативно позначиться на загальній атмосфері російсько-американських відносин і не залишиться без жорсткої відповіді з нашого боку", - відзначили на Смоленській площі.

Зараз ви читаєте новину «У США прийняли візові санкції проти росіян, у РФ обіцяють "жорстку відповідь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути