середа, 13 лютого 2013 17:42

У США готують нову резолюцію Конгресу про ситуацію з політичними репресіями в Україні

14 січня 2013 року конгресмен від демократичної партії, співголова групи підтримки України в Конгресі Марсі Каптур представила на розгляд комітету у закордонних справах Палати представників проект резолюції про ситуацію з політичними репресіями в Україні.

У документі визнається наявність політичних в'язнів в Україні і висувається вимога до українського уряду негайно звільнити всіх політичних ув'язнених. Насправді, представлений проект трохи м'якший, ніж прийнята восени минулого року резолюція Сенату Конгресу США.

Нагадаємо, що в тому документі сенатори дуже жорстко оцінили політичні переслідування в Україні, звинуватили Рената Кузьміна в політичній заангажованості, а Віктора Януковича в порушенні презумпції невинуватості. І головне, закликали Держдеп заборонити в'їзд на територію країни винним у політичних репресіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європарламенті зареєстрували 6 проектів резолюцій щодо України

Те, що зареєстрований документ - менш жорсткий, ніж уже прийнята резолюція, можна пояснити досить просто. Нинішній проект Резолюції Каптур схожий на документ, який вона представляла два роки тому у Конгресі попереднього скликання. У США нещодавно пройшли вибори, і всі законопроекти обнулилися.

Швидше за все, документ був поданий, щоб тема Тимошенко і репресій в Україні знову опинилася в законодавчому і політичному порядку денному Конгресу нового, 113 скликання. Багато депутатів прийшли туди вперше, і ознайомити їх із темою Тимошенко буде не зайвим.

Пропонуємо вам ознайомитися з неофіційним перекладом видання українською мовою нового проекту резолюції щодо ситуації з політичними репресіями в Україні.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «У США готують нову резолюцію Конгресу про ситуацію з політичними репресіями в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути