понеділок, 22 серпня 2011 15:32

У справжню незалежність України вірять 37% українців

У справжню незалежність України вірять 37% українців

Якби референдум щодо проголошення державної незалежності України відбувався зараз, підтримали б незалежність 62,8% опитаних.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження Центру Разумкова.

Це є найвищим показником за весь час, коли проводилися подібні опитування, зазначають у Центрі Разумкова.

Разом з тим, частка тих, хто позитивно відповідає на запитання, чи є Україна справді незалежною державою, менша, ніж частка тих, хто відповідає негативно (відповідно 37,4% і 49,8%). У серпні минулого року ці частки були приблизно рівними (відповідно 43,2% і 44,7%).

Більшість громадян України (67,5%) вважають День Незалежності святом (19,3% опитаних відповіли, що День Незалежності для них - "дійсно велике свято", 48,2% - "звичайне свято, як і інші офіційні свята").

30,9% не вважають День Незалежності святом (25,8% дають відповідь, що для них це "не свято, а звичайний вихідний день", 5,1% - що взагалі "цей день повинен бути робочим"). Частка тих, хто вважає День Незалежності святом, є найвищою за весь час, коли проводилися подібні опитування, а частка тих, хто не вважає його святом - найменшою.

При цьому відносна більшість опитаних вважають, що їхня родина більше втратила від здобуття Україною незалежності (45,2%), тоді як лише 23,2% вважають, що їхня родина більше виграла.

Зараз ви читаєте новину «У справжню незалежність України вірять 37% українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути