вівторок, 16 серпня 2011 18:11

68% українців сприймають суд над Тимошенко як шоу

68% українців сприймають суд над Тимошенко як шоу

У суспільстві існує інтерес до суду над Юлією Тимошенко. Зокрема, взаємини між представниками обвинувачення та захисту цікавлять близько 70% респондентів.

Такі результати опитування озвучив на прес-конференції глава компанії "Research & Branding Group" Євген Копатько, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Ми поставили українцям питання: чия позиція під час судового розгляду у справі Тимошенко виглядає більш переконливо? 21% заявили, що це позиція захисту Тимошенко, 20% - позиція звинувачення Тимошенко, 25% - позиція обох сторін непереконлива, 25% - не змогли відповісти. При цьому 68% респондентів заявили, що позиція судді, позиція обвинуваченого нагадують шоу", - сказав соціолог.

На його думку, єдиної позиції у країні і по окремих регіонах щодо Тимошенко не існує. Сьогодні рейтинг Тимошенко на 10% гірше, ніж у Януковича. При цьому у нас жодний політик у країні не має позитивного балансу оцінок, тобто негативне ставлення завжди превалює над позитивним. У Тимошенко 60% негативу і близько 20% позитиву. Тобто баланс оцінки - мінус 40%.

"Зміна у рейтингових позиціях Тимошенко можлива після суду. Рішення суду на користь Тимошенко посилить її позицію, а обвинувальний вирок з доказовою базою, як мінімум, не посилить, а, можливо, і послабить її позицію. Навіть "нульовий" результат не буде якоюсь мегапреференцією для Тимошенко", - упевнений Копатько.

У свою чергу, політолог Володимир Фесенко заявив, що яким би не був результат судового позову, частина суспільства буде вважати Тимошенко злодійкою і буде негативно до неї ставитись. Ця ситуація не змінюється протягом багатьох років.

Опитування 2076 чоловік проводилося у всіх регіонах України з 15 по 25 липня 2011 року. Помилка вибірки складає 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «68% українців сприймають суд над Тимошенко як шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути