вівторок, 16 серпня 2011 18:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У СІЗО розповіли, в яких умовах тримають Тимошенко

У СІЗО розповіли, в яких умовах тримають Тимошенко

Екс-прем'єр-мінстр Юлія Тимошенко в Київському слідчому ізоляторі утримується без будь-яких привілеїв.

Про це повідомила Державна пенітенціарна служба України.

Зокрема повідомляється, що відповідно до чинного законодавства Тимошенко утримується в звичайній камері на 3-х жінок. Площа камери дозволяє утримувати трьох осіб.

Камера обладнана телевізором та холодильником. Євроремонт в цій камері не проводився, та умови тримання в даному приміщенні визнано належними, запевняють у ДПС.

Крім того наголошується, що "VIP-камер" чи так званих "платних камер" в Київському чи будь-якому іншому слідчому ізоляторі, що входить до структури Державної пенітенціарної служби України, не існує.

Підйом підслідних та підсудних в установі згідно з розпорядком дня здійснюється о 6.00 годині, що виконується як безпосередньо Тимошенко, так і її співкамерниками. Крім того зазначається, що згідно з визначеним порядком систематично в установі проводяться відповідні режимні заходи. Так кожному ув'язненому в СІЗО надається годинна прогулянка на свіжому повітрі (в прогулянкових двориках, де, в тому числі можна здійснювати короткі пробіжки чи інші фізичні вправи), чим інколи користується і екс-прем'єр-міністр.

У пенітенціарній службі також наголосили, що приготування їжі для ув'язнених в Київському СІЗО здійснюється у відповідності до затверджених нормативів, а якість їжі тричі на день перевіряється медичними працівниками та керівництвом установи. У свою чергу Тимошенко від харчування, приготованого в установі відмовилась і продукти отримує від родичів. Крім того, для особистого користування Тимошенко дозволено мати в камері деякі косметичні засоби.

У пенітенціарні службі спростували і інформацію про те, що в камера екс-прем'єра є спеціальні пристрої для прослуховування чи відео спостереження.

На побачення з Тимошенко постійно прибувають її захисники (Юрій Сухов і Сергій Власенко) та чоловік. У держслужбі запевнили, що будь-яких перепонів щодо відвідання Тимошенко зазначеними особами персоналом СІЗО не чиниться.

Зараз ви читаєте новину «У СІЗО розповіли, в яких умовах тримають Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути