Ексклюзиви
четвер, 05 грудня 2019 14:09

У "Слузі народу" зловили агентів Ахметова

У "Слузі народу" зловили агентів Ахметова
Історія з агентами Ахметова викликала обурення у президента Володимира Зеленського. Фото: УНІАН

У президентській партії "Слуга народу" розпустили так звану групу бізнесмена Іллі Павлюка через підпільну роботу на олігарха Ріната Ахметова.

Про це пише "Українська правда", посилаючись на джерела в "Слузі народу" та Офісі президента.

Зокрема, до групи Павлюка входили близько 30-40 депутатів. Серед них – Дмитро Соломчук, родич Максим Павлюк, бізнесмен з Калуша Олег Марусяк, професор політичних наук КНУ Валерій Колюх, який до цього був помічником народних депутатів Володимира Сівковича та Олександра Онищенка, Сергій Бунін, який раніше обирався до Київської обласної ради від партії "Самопоміч" та інші.

3 грудня, у перший сесійний день після зустрічі у президента, "павлюківця" Соломчука звільнили із посади заступника голови фракції, а групу, яку він офіційно очолював, розпустили.

Тож тепер у "Слузі народу" не 15, а 14 неофіційних груп.

До "розгону" був залучений і сам президент Володимир Зеленський.

"Вони спочатку ходили по залу і під'юджували всіх. Мовляв, а що це за закони? Чого ми їх голосуємо? Може там є чийсь інтерес? А якщо є, то чому з нами не діляться?", – розповідає один із депутатів СН.

"Ми підозрюємо, що "Павлюки" продалися Ахметову. Вони проявилися, коли бігали по залу і наших депутатів переконували, що закони Геруса працюють на інтерес Коломойського. Вони пробували збити закон №2233 (законопроєкт про ринок електроенергії, який може послабити монополію ДТЕК на енергетичному ринку). Також по голосуваннях було видно, що вони не додають голосів. Ну і деякі депутати з групи Павлюка зізналися, що працювали на інтерес Ахметова", – говорить один з лідерів "Слуги народу".

Депутатів з орбіти Павлюка викликали на килим до Зеленського.

"Володя кричав на них, що не допустить, щоб у його фракції були якісь паралельні групи впливу", – говорить джерело, наближене до ОП.

Ілля Павлюк не є народним депутатом, він бізнесмен із Чернівців, якого журналісти раніше називали "рішалою на митниці". За часів Януковича був помічником скандального депутата-комуніста Ігоря Калєтніка, якого вважали "смотрящим" за митницею.

Під час президентських виборів займався координацією та фінансовим забезпеченням регіональних представників "Зе!команди". Павлюк зумів провести по округах Чернівецької, Тернопільської, Кіровоградської та Житомирської областей чимало депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з Ахметовим

Рінат Ахметов - лідер рейтингу топ-100 найбагатших українців. Його статки оцінюють $9,63 млрд. Це на $2,6 млрд менше порівняно з 2016-м.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" зловили агентів Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути