Ексклюзиви
пʼятниця, 02 червня 2006 15:11

У Скотланд-Ярді почали шукати зрадника:агент продався російським олігархам

 

Скотланд-Ярд розслідує справу про розголошення таємної інформації, яка стосується спроб Кремля досягти видачі відомих російських бізнесменів, які знаходяться у Великобританії. Про це пише газета "Times".

Журналісти видання стверджують, що британська поліція підозрює одного зі своїх співробітників у отримання хабаря за передачу закритих даних приватному агентству з безпеки ISC Global.

Раніше цю структуру очолював тимчасовий керівник Group MENATEP Стівен Кертіс. Однак він загинув у авіакатастрофі в березні 2004 року.

"Times" посилається на фінансові документи, які свідчать, що ISC отримало більше $11 мільйонів від офшорних компаній, пов"язаних з "запеклими супротивниками президента Росії - Путіна". Документи вказують на те, що ISC виплатила в цілому $37 тис. отримувачу під кодовим ім"ям Ной.

Імовірно цим ім"ям прикривається детектив Гарі Флад з поліцейського відділу з питань екстрадиції. У травні в його будинку та офісі провели обшуки. В ході розслідування Флад був тимчасово переведений на іншу роботу. Адвокат детектива заявив про невинність свого клієнта.

ISC Global було засноване в 2000 році. За відомостями "Times", Стівен Кертіс отримав на створення агентства більше $5,5 мільйонів від колишніх керівників НК "ЮКОС". Видання стверджує, що Кертіс "працював на групу російських мільярдерів на чолі з Михайлом Ходорковським і Леонідом Нєвзліниим".

У числі клієнтів ISC журналісти також називають Бориса Березовського. Представник "опального" олігарха підтвердив, що бізнесмен користувався послугами ISC, але категорично відкинув припущення про причетність Березовського до просочування закритої інформації.

Після загибелі Кертіса один з його партнерів Кіт Хантер викупив ISC і перейменував агентство в RISC.

– Ні мій клієнт, ні пов"язані з ним компанії ніколи не проводили незаконних виплат співробітникові Скотланд-Ярду, - заявив представник Хантера. Ще один колишній партнер Кертіса - Найджел Браун - відмовився надати коментарі, пославшись на відповідне прохання британської поліції, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Скотланд-Ярді почали шукати зрадника:агент продався російським олігархам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути