субота, 28 червня 2008 10:44

У Сімферополі депутати виступили проти українізації місцевих шкіл

Депутати міської ради Сімферополя готові вдатися до надзвичайних заходів для недопущення українізації місцевих шкіл, визначеної в наказі N461 Міністерства освіти й науки України від 26 червня. На сесії міської ради депутати вирішили звернутися до колег з Верховної Ради Криму із закликом відреагувати на дискримінацію учнів середніх загальноосвітніх шкіл автономії.

Депутати одноголосно виступили проти введення двомовного вивчення ряду навчальних дисциплін з подальшим переведенням їхнього викладання винятково на державну мову. На їхню думку, наказ Міністерства освіти зменшить конкурентоспроможність кримчан при вступі до ВНЗ й підсилить негативні настрої учнівської молоді.

"Ми однозначно вважаємо, що згаданий вище наказ Міністерства освіти України є прихованою політичною провокацією, спрямованою на дестабілізацію обстановки в регіоні, створення штучних передумов для відволікання уваги громадськості з вирішення гострих соціально-економічних питань на суто національні й мовні проблеми", - йдеться в зверненні депутатів.

Міськрада вимагає втручання кримських депутатів всіх рівнів для захисту конституційних прав громадян і скасування наказу МОН, перегляду шкільних навчальних програм, розробки та прийняття програми захисту й розвитку російської мови та культури в Криму. Також сімферопольські депутати запропонували ввести в школах курс вивчення історії Росії.

Деякі депутати не виключають, що керівництво Міністерства освіти Криму так чи інакше виконає наказ київського керівництва, незважаючи на опір з боку влади на місцях.

Нагадаємо, Міністерство освіти України наказало перевести викладання природних дисциплін у школах Криму на українську мову, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «У Сімферополі депутати виступили проти українізації місцевих шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути