Ексклюзиви
четвер, 08 вересня 2011 16:29

У Шевченківському райсуді Києва судять лідера КУПР

У Шевченківському райсуді Києва судять лідера КУПР

У Шевченківському райсуді міста Києва має розпочатися суд над головою правління ВГО "Коаліція учасників помаранчевої революції" (КУПР) Сергієм Мельниченком. Йому інкримінують порушення правил проведення мітингів.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, Мельниченка привезли до суду близько 16:00. Його вели троє міліціонерів, він тримав руки за спиною.

Має слухатись його справа щодо адміністративних порушень - правил проведення мітингів. Йдеться про мирне зібрання громадян біля Печерського райсуду у понеділок, 5 вересня.

Під суд активіста прийшли підтримати близько 20 чоловік. У руках вони тримають плакати з написами: "Арешт за протест!" та "Протест за арешт!".

Як розповів представник КУПР Володимир Мисюра, до цього Мельниченко перебував у Шевченківському райвідділі міліції, де на нього склали адміністративний протокол.

"Можливо, його ще спробують кваліфікувати як організатора масових заворушень у понеділок. Парадокс у тому, що в нас є закон про правила проведення мітингів, але немає закону, який регулює ці правила", - зауважив Мисюра.

Як повідомлялося, 5 вересня представники громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" намагалися встановити намети на протилежній від Печерського районного суду стороні вул.Хрещатик. Їм перешкодили правоохоронці. Не обійшлося без бійок. Кілька учасників акції було затримано, потім Шевченківський районний суд їх відпустив.

8 вересня працівники спецпідрозділу міліції "Беркут" знову почали застосовувати фізичну силу до громадян, які намагались встановити намети на підтримку Юлії Тимошенко на протилежному від Печерського райсуду боці Хрещатика.

Зараз ви читаєте новину «У Шевченківському райсуді Києва судять лідера КУПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути