вівторок, 26 листопада 2019 10:41

У Рябошапки набрали в рота води з приводу підсанкційного Портнова

У Рябошапки набрали в рота води з приводу підсанкційного Портнова
Санкції проти Портнова Канада наклала у 2014-у. Фото: ukrinform.ua

Генеральна прокуратура відмовилися надати інформацію, чи існують наразі підстави для збереження санкцій щодо колишнього заступника голови Адміністрації Януковича Андрія Портнова.

Йдеться про санкції уряду Канади. Там розглядають питання виключення Портнова з санкційного списку, повідомляє "Радіо Свобода"

У ГПУ послались на те, що ця інформація є "таємницею слідства і може бути розголошена лише з письмового дозволу слідчого або прокурора".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На х*й иди" - Портнов жорстко крив матом і погрожував прокурорам(18+)

У запиті журналісти просили повідомити, чи здійснює Генпрокуратура досудові розслідування щодо Портнова. Та чи нове керівництво відомства поділяє позицію, викладену в листі нині звільненого заступника генпрокурора Сергія Кізя, надісланого ним у Канаду, про те, що не існує підстав для перебування Портнова у санкційному списку Канади.

Згодом у ГПУ надіслали доповнення до відповіді, в якому самоусунулися від поставлених журналістами запитань. Повідомили, що "з 20.11.2019 року органи прокуратури втратили повноваження здійснення досудового розслідування".

Санкції проти Андрія Портнова наклали 5 березня 2014 року після того, як Генеральна прокуратура направила тодішньому прем'єр-міністру Канади Стівену Гарперу листа. Тоді повідомили, що "правоохоронними органами України було розпочато низку кримінальних проваджень, вчинених високопосадовцями", серед яких – Андрій Портнов.

Цьогоріч Канада продовжила санкції щодо Віктора Януковича та його соратників іще на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «У Рябошапки набрали в рота води з приводу підсанкційного Портнова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути