понеділок, 18 листопада 2019 13:36

"На х*й иди" - Портнов жорстко крив матом і погрожував прокурорам(18+)
11

Колишній заступник голови Адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов з 2017 року погрожує прокурорам, які розслідують кримінальні провадження щодо нього.

Погрози з номера Портнова отримували співробітник Генпрокуратури Олександр Божко, колишній очільник Управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк та ще один співробітник ГПУ, якого журналісти не називають, повідомляють журналісти "Слідство.Інфо"

Прокурор Божко вів кримінальне провадження, яке стосувалося можливого привласнення Портновим грошей двох столичних вишів, а також – імовірних зловживань під час обрання його членом Вищої ради юстиції.

Також у ГПУ розслідували погрози Портнова колишній народній депутатці Інні Богословській.

Автор: censor.net.ua
 

Божко розповів виданню, що одразу після того, як він намагався зв'язатися зі свідком у цьому провадженні, на його телефон прийшло повідомлення: "Доброго дня. Бачу, ви занадто активний. Виховні заходи доведеться вжити. Ще раз почую ваше прізвище, буду перетворювати на шматок лайна. З повагою, Портнов".

Автор: censor.net.ua
 

На початку 2019-го Печерський районний суд міста Києва зобов'язав прокурора протягом місяця завершити розслідування у справі Портнова. Зі спливом терміну провадження його слід було або закрити, або передати до суду. У Печерському суді до осені 2016-го року працювала рідна сестра Портнова.

Автор: censor.net.ua
 

Прокурор намагався роз'яснити в суді на підставі чого ухвалили це рішення. І невдовзі з номера Портнова йому написали: "У в'язницю збирайтеся потрохи. Не злізу з вас. Виверну навиворіт усе ваше мерзенне життя, доходи, витрати, родичів до десятого коліна. А то, бачу, не почув сигналу".

Автор: censor.net.ua
 

Печерський суд відмовив прокурору у роз'ясненні ухвали. А Київський апеляційний суд взагалі не захотів розглядати його скаргу. Рішення останнього Божко зараз оскаржує у Верховному суді. Цьогоріч улітку Генпрокуратура закрила кримінальне провадження, у якому фігурував Портнов.

Автор: censor.net.ua
 

Наприкінці жовтня Божко знову отримав погрози: "П…р, я бачу, що в тебе не все гаразд зі слухом. Доведеться ви…ти тебе, тварино недови…на, в тупий собачий рот. З повагою, Портнов".

Автор: slidstvo.info
 

Одразу після того, як Божкові почали надходити перші повідомлення, він звернувся до керівництва. Зі слів правоохоронця, спершу ці звернення лишалися без уваги, але нинішнє керівництво ГПУ, за словами прокурора, "намагається в межах своєї компетенції щось зробити".

У 2017-му році Горбатюк також неодноразово отримував у WhatsApp та Facebook погрози від Портнова.

Зокрема, у 2017 році отримав повідомлення: "Я тебе в клітці возитиму і показуватиму наче мавпу. Я тобі пишу, щоб ти знав, що у мене претензії саме до тебе. Щоб ти знав, що спитаю саме з тебе. Час твій закінчується, а питати з тебе я буду дуже жорстко".

Автор: slidstvo.info
 
Автор: slidstvo.info
 

Горбатюк розповів, що через це він звертався у Генеральну інспекцію. А та, своєю чергою, передала матеріали до поліції. Правоохоронці нібито відкрили кримінальне провадження, але його доля Горбатюку невідома.

 

Колишній слідчий сказав, що за два роки поліція жодного разу не зверталася до нього за свідченнями і він планує звернутися до ГПУ з проханням долучити повідомлення від Портнова до справи щодо погроз прокурору Божку.

"Це - пряма підстава для притягнення до відповідальності. Я додатково роздрукую ці матеріали як доказ до того епізоду. Додам, щоб вони в комплексі розглядали", - сказав Горбатюк.

Також журналісти отримали роздруківки повідомлень з телефону ще одного слідчого з Генпрокуратури за 2017-тий рік, який більше не працює в ГПУ.

Два роки тому у вересні, слідчий отримав таке повідомлення: "П…р, я уважно спостерігаю за тобою. Спитаю з тебе. На мотузці будеш ходити по клітці. Портнов".

 
 

У Telegram-каналі Портнов підтвердив, що писав Божку: "Друзі, це була саме моя переписка. Листування з прокурором-злочинцем, нахабним, самозакоханим і тупим. І я повторно приєднуюся до всіх слів цього листування за єдиним винятком — прошу генерального прокурора поширити її і на себе".

Весною 2019-го ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом погроз Божку. Водночас у бюро відкрили розслідування й щодо самого прокурора за ініціативою адвокатки Портнова.

Згодом ГПУ вирішила забрати розслідування щодо погроз Божку від ДБР і передала СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція завела справу щодо Портнова

19 травня цього року, напередодні другого туру президентських виборів, Андрій Портнов повернувся в Україну.

Портнова називають ініціатором розробки "диктаторських законів" від 16 січня 2014-го, які обмежували конституційні права громадян України і були направлені проти Майдану.

Зараз ви читаєте новину «"На х*й иди" - Портнов жорстко крив матом і погрожував прокурорам(18+)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути