пʼятниця, 15 січня 2021 11:06

У Росії шукають двійників Зеленського. Спецслужби підозрюють провокацію

Моніторинг російського інформаційного простору виявив підозрілу активність, яка вказує на вірогідну підготовку інформаційних провокацій, спрямованих проти президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомило джерело в аналітичному відділі однієї з українських спецслужб.

 

Приводом для таких прогнозів стало повідомлення про пошук чоловіків, максимально схожих на голову української держави. Його розповсюдила російська компанія "Телепропуск" через власний сайт. Формальний привід пошуку двійників українського президента – участь у сценах-реконструкціях для документального кіно. За два дні зйомок (8 годин роботи) обіцяють 10000 рублів.

Аналітики вважають, що документальні зйомки можуть бути лише прикриттям для діяльності спецслужб. Це стандартна схема для пошуку двійників та акторів, які потім можуть використовуватись для провокацій і шпигунської діяльності.

До того ж, агенція "Телепропуск" - доволі відома у своїй галузі компанія, яка займається підбором акторів та масовки здебільшого для телешоу. Вона працює на ринку понад 10 років і тісно пов'язано з російським центральним телебаченням, яке є не тільки інструментом агресивної пропаганди РФ, але й засобом інформаційної війни, зокрема, проти України.

Нагадаємо, що у грудні 2020 році Путін не привітав Зеленського з Новим роком, хоча у 2019 президенти України і РФ обмінялися вітаннями.

Зараз ви читаєте новину «У Росії шукають двійників Зеленського. Спецслужби підозрюють провокацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути