Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 09:47

У Росії кажуть, що Ющенко, заради власного рейтингу, може зірвати поставки нафти і газу до Європи

Україна поступово втрачатиме своє значення головного транзитера російської нафти і газу до Західної Європи.

Такий прогноз зробив заступник директора Російського інституту стратегічних досліджень Ігор Прокоф"єв, виступаючи на економічному форумі в Польщі, повідомляє "Німецька хвиля".

Прокоф"єв вважає, що Україна, швидше за все, не буде готова взяти участь в міжнародному газовому консорціумі, оскільки чекає від нього лише інвестицій і не хоче слухати про можливість втрати частини своєї газотранспортної системи. Він також припустив, що на безпеку транзиту можуть вплинути наступні президентські вибори в Україні.

"Діючий президент України має невисокий рейтинг, і можна припустити, що для його підвищення він наважиться зробити недружні кроки щодо Росії, зокрема, щодо дестабілізації транзиту російських енергоносіїв", - вважає Прокоф"єв.

Заступник голови правління НАК "Нафтогаз Україні" Вадим Чупрун, виступаючи під час дискусії, відкинув такий сценарій розвитку, відзначивши, що росіянам дуже вигідно лякати європейське співтовариство зривом поставок енергоносіїв через Україну.

Цензор

Зараз ви читаєте новину «У Росії кажуть, що Ющенко, заради власного рейтингу, може зірвати поставки нафти і газу до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути