середа, 19 вересня 2018 09:17

У російському розслідуванні авіакатастрофи МН17 знайшли ознаки підробки

У представлених Міноборони Росії документах, які нібито вказують на походження ракети комплексу "Бук", якою було збито МН-17, виявлено ознаки підробки.

У своїх висновках російські військові використовували дані розслідування JIT і, зокрема, серійний номер двигуна ракети - 8869032, який разом із залишками корпусу голландці пред'явили в травні 2018-го на своїй презентації під Утрехтом, передає Українська правда.

Тоді JIT встановила, що двигун із таким номером був виготовлений на збройовому заводі в підмосковному Долгопрудному в Росії.

Представники Міноборони Росії на спеціальному брифінгу представили, як вони стверджують, документи архіву Долгопрудненського заводу: "зведену відомість на виріб", "відновлений оригінал формуляру на двигун" і "журнал прийнятої продукції". Номер двигуна 8869032, опублікований голландцями, міститься у перших 2 документах. Наприклад, у "відновленому оригіналі формуляра" поруч із номером 8869032 присутні цифри 8868720, що значаться як серійний номер вже зібраного виробу. У документах вказана і дата виробництва - 24 грудня 1986-го. Представники Міноборони Росії зазначили, що за цими даними можна встановити, до якої військової частини зброя призначалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа МН17 - нова версія росіян викриває Путіна

У рукописному журналі навпроти "унікального номера ракети" 8720 вказано і місце відправлення - в/ч 20152 - військова частина в місті Теребовля Тернопільської області на заході України.

Знаково, що міноборони РФ ніяк не пояснює, чому замість оригінального "формуляра на двигун" публіці пред'явили "відновлений оригінал формуляра на двигун".

Однак, як випливає з ГОСТУ СРСР 19.601-78, прийнятого 1 січня 1980-го, відновлений оригінал може бути виготовлений після складання акту про списання оригіналу, який став непридатним або був втрачений.

У папері, згідно з правилами відновлення оригіналів, визначеними стандартом, стоять позначки особи, відповідальної за заповнення. У документі як мінімум на 4 аркушах є прізвище і підпис співробітниці Дмитрієвої, а також дата заповнення: 14 cічня 1986-го. "Дата виготовлення зібраного виробу" - 24 грудня 1986-го - значиться в цьому ж формулярі.

Автор: pravda.com.ua
 

Виходить, відповідальна Дмитрієва виготовила копію документа на готовий виріб майже за рік до його виробництва.

У цьому контексті звертає на себе увагу і почерк заповнювача другого документа - "зведеної відомості на виріб". Очевидно, її заповнює одна людина: автор в особливій стилістиці виписує цифру 2, кожен раз виводячи петлю нагорі та внизу.

При цьому в заголовку відомості, де єдиний раз вказано серійний номер ракети - 8868720, цифра 2 виписана інакше. Також помітно, що при написанні останніх 2 цифр використовувалися світліші чорнила.

Автор: pravda.com.ua
 

Міністерство оборони Росії заявило, що відеодокази Міжнародної слідчої групи про причетність РФ до збиття Малазійського боїнга МН17, - фальсифікація. Крім того, росіяни знову звинуватили українську сторону в трагедії. Їхнім, нібито, аргументом було те, що "Боїнг" збили ракетою, яку 1986-го отримала військова частина в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У російському розслідуванні авіакатастрофи МН17 знайшли ознаки підробки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути