пʼятниця, 11 лютого 2022 20:53

У РНБО відреагували на погрози Лукашенка щодо ембарго

У РНБО відреагували на погрози Лукашенка щодо ембарго
Данілов заявив, що якщо Білорусь припинить постачання Україні паливно-мастильних матеріалів і електрики, то у Києва є план дій. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

Київ має план дій на випадок, якщо самопроголошений президент Білорусі диктатор Олександр Лукашенко припинить постачання в Україну паливно-мастильних матеріалів і електрики.

Водночас станом на 11 лютого припинення поставок із Білорусі не зафіксовано, заявив у п'ятницю секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу у Харкові, передає Gazeta.ua.

"У нас є план дій на будь-яку ситуацію. Сьогодні ми не бачимо припинення поставок. Білорусь продовжує постачати паливо в Україну. Якщо вона не поставлятиме, ми знаємо, де брати паливо. Якщо країна агресор буде перекривати море, то у нас є Європа, будемо постачати залізничним шляхом, отримувати необхідні обсяги звідти", - зазначив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів на погрози Лукашенка відключити електроенергію

Засідання РНБО під головуванням президента Володимира Зеленського було виїзним та пройшло у Харкові. Питання доповідав голова СБУ Іван Баканов. Наступне засідання також буде виїзним.

Лукашенко заявив, що у випадку ескалації конфлікту між Москвою та Києвом Білорусь припинить постачати в Україну пальне та електроенергію.

На кінець лютого запланована робота енергосистеми України в ізольованому від РФ і Білорусі режимі.

Торік на Білорусь і Росію припало 62% всього українського ринку дизпального.

Зараз ви читаєте новину «У РНБО відреагували на погрози Лукашенка щодо ембарго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути