Ексклюзиви
понеділок, 06 лютого 2012 09:43

У РФ обіцяють розібратися з українськими сирами протягом тижня

У РФ обіцяють розібратися з українськими сирами протягом тижня

Заборону на ввезення в Росію сирної продукції деяких українських виробників, яка не відповідає російським вимогам, буде введено на тижні, заявив голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко.

"Офіційна влада України після контактів з нами жодних пропозицій щодо нормалізації ситуації не зробила, що змушує нас, починаючи з наступного тижня, почати вилучення і заборону постачання низки виробників на територію РФ, для чого буде надано відповідні вказівки митним органам", - заявив Оніщенко "Інтерфаксу" в неділю ввечері.

Він повідомив, що Росспоживнагляд продовжує вивчати ситуацію, пов'язану з поставчанням до Росії окремих видів молочної продукції з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пресинг з боку Росії буде посилюватися, якщо ми не дамо відсіч - Чорновіл

"За останніми даними, в кількох суб'єктах РФ виявлено відібрану з торгових мереж сирну продукцію, яка не відповідає технічному регламенту на молоко і молочну продукцію, затвердженого законом РФ № 88", - зазначив Оніщенко.

Він додав, що ситуація не змінюється на краще і "географія поширення сирів, які не відповідають вимогам законодавства, збільшується".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сирна" війна стане тестом на здатність України захищати свої інтереси - Кінах

Поки, зазначив він, Росспоживнагляд вживає заходів відповідно до ст.14.43, ч.1 КпАП - вилучає таку продукцію з продажу "як не відповідну законодавству щодо захисту прав споживачів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні запевняють, що "сирної" війни з РФ немає

"Враховуючи непродуктивність контактів з міністерством сільського господарства (України), ми перейдемо на формат взаємодії з конкретними заводами-виробниками без участі офіційної влади України, яка зарекомендувала себе неспроможною в рішенні, загалом досить буденних питань", - заявив Оніщенко .

Зараз ви читаєте новину «У РФ обіцяють розібратися з українськими сирами протягом тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути