вівторок, 24 січня 2012 12:36

Росіяни висунули претензії до 14 видів українських сирів

Росіяни висунули претензії до 14 видів українських сирів

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) встановила, що 14 зразків імпортованого з України сиру містять рослинні жири.

Таку заяву розміщено на офіційному сайті відомства.

"При вибірковому дослідженні зразків сирів виробництва України, що перебувають в обороті ... встановлено, що всі 14 зразків сирів мають у складі рослинні жири, інформація про наявність яких не позначена на етикетці, що вводить в оману споживача продукції і є порушенням ФЗ "Технічний регламент на молоко і молочну продукцію", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти втерли носа російським критикам українського сиру

У Росспоживнагляді заявили, що проведені дослідження виявили невідповідність сирів з умісту жирних кислот: ліолевої, пальмітолеїнової і лінолевої, а також з умісту фітостеринів.

"Таким чином, є ознаки порушення права споживачів на надання необхідної та достовірної інформації про товари, що забезпечує можливість їх правильного вибору, закріпленого пунктом 1 статті 10 Закону Російської Федерації від 7 лютого 1992 р. № 2300-1 "Про захист прав споживачів", - підкреслили у Росспоживнагляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусі вже теж не подобається український сир

Нагадаємо, 12 січня 2012 року в Росспоживнагляді повідомили, що українська сторона безконтрольно використовує рослинні масла у складі сирів. Відомство Геннадія Онищенка відзначало загальне погіршення якості молочної продукції українських виробників.

Українська сторона називає ці звинувачення безпідставними.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни висунули претензії до 14 видів українських сирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути