вівторок, 17 січня 2012 11:41

Сир з Черкащини взагалі не експортують до РФ - відповідь на закиди про якість сиру від Росії

Сир з Черкащини взагалі не експортують до РФ - відповідь на закиди про якість сиру від Росії

Звенигородський сироробний комбінат з 2006 року взагалі не експортує твердий сир до Росії. Тому всі претензії головного санітарного лікаря Російської Федерації Геннадія Онищенка є безпідставними, заявив директор ДП "Черкасистандартметрологія", керівник Органу з сертифікації продукції Віктор Білоусов.

Напередодні Онищенко сказав, що в продукції ряду українських підприємств виявлено підвищений вміст пальмової олії. Серед названих значився і Звенигородський сироробний комбінат.

За словами глави Росспоживнагляду, його відомство, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, прийшло до висновку про те, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що поставляються з України" .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія гидує українським сиром: У ньому занадто багато пальмової олії

– Контроль виготовлення продукції здійснюється виробничою лабораторією підприємства на всіх етапах виробництва. Раз на півроку ДП "Черкасистандартметрологія" проводиться контроль на вміст рослинного жиру в сирах твердих, плавлених та маслі солодковершковому. Досі на "Звенигородському сироробному комбінаті", не було виявлено фальсифікації молочної продукції рослинним жиром, – стверджує Білоусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держветслужба відповіла на "сирні" претензії Росії

"Звенигородський сироробний комбінат" спеціалізується переважно на виробництві сирів. Його продукція є однією з найдорожчих на ринку.

Зараз ви читаєте новину «Сир з Черкащини взагалі не експортують до РФ - відповідь на закиди про якість сиру від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути