четвер, 05 жовтня 2017 16:43

У Раді заблокували трибуну і крісло спікера

У Верховній Раді заблокували трибуну і крісло спікера.

 

Це сталося під час розгляду президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Після того, як перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко зареєстрував альтернативний законопроект, до крісла головуючого збіглися нардепи від "Самопомочі".

Нардеп Єгор Соболєв почав крутити мікрофон спікера. Також збіглися позафракційні депутати і представники "Народного фронту".

У дискусію із Соболевим вступив голова ВРУ Андрій Парубій.

"Я в Мінську бойовиків не боюся. Вас я тим більше не боюся! Сіли на місця!", - вигукнула Геращенко, що головувала на засіданні.

Крісло, на якому сиділа Геращенко, почала обороняти нардеп Тетяна Чорновол. Почалася штовханина. В цей час у залі перебував секретар РНБО Олександр Турчинов, який перед цим представляв президентський законопроект.

У Геращенко почали виривати мікрофон.

 
"Відбувається спроба заблокувати рішення Верховної Ради щодо визнання Росії агресором", - заявив Турчинов.
 
4 жовтня у Верховній Раді зареєстрували два президентські законопроекти щодо Донбасу. Один про реінтеграцію Донбасу. Другий про замороження на рік закону про особливості місцевого самоврядування на Донбасі.
18 жовтня закінчується дія закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", що приймали на три роки у вересні 2014-го. За словами представника України у тристоронній контактній групі Ольги Айвазовської, якщо дію закону не продовжать, то в Україні можуть з'являтися проблеми з санкційним пакетом щодо Росії, проведенням переговорів у Мінському та Нормандському форматах.
Зараз ви читаєте новину «У Раді заблокували трибуну і крісло спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути