середа, 12 грудня 2018 16:18

У Раді розробили нові правила розмитнення євроблях

У Раді розробили нові правила розмитнення євроблях
12 грудня розмитнили 1000-ну євробляху. Фото: УНІАН

Парламентський комітет із питань податкової та митної політики спільно з Мінфіном підготували зміни до тимчасового порядку митного оформлення транспортних засобів.

Про це повідомила голова комітету Ніна Южаніна у Facebook.

Планують вирішити проблему коригування митними органами вартості євроблях, що спричиняє величезні черги на митницях.

"Після прийняття змін, якщо особа, яка здійснює митне оформлення авто, надасть офіційні документи, котрі підтверджують заявлену вартість транспортного засобу, зокрема банківські платіжні документи або договір купівлі-продажу, або копії митних декларацій країни відправлення, митна вартість коригуватися не буде.

В іншому випадку митні органи матимуть право перевірити достовірність заявленої вартості авто. Перевірка базуватиметься на інформації про вартість аналогічного транспортного засобу в країні останньої реєстрації авто.

У разі, якщо вартість авто, щодо якого здійснюється митне оформлення, дорівнює або є вищою за нижню межу діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, заявлена митна вартість не коригуватиметься. Якщо нижчою, – митна вартість авто встановлюватиметься не вище рівня нижньої межі такого діапазону", - пояснила Южаніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому можуть дозволити розмитнювати євробляхи без податків

25 листопада набули чинності закони, які дозволяють розмитнити автомобілі на іноземній реєстрації, ввезені в Україну з порушенням законодавства.

Нові закони зменшують акциз на розмитнення легкових автомобілів і посилюють відповідальність за порушення митних правил для осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів з дня набуття законами чинності. Таким чином, за півроку дії закону всі авто на іноземній реєстрації мають бути або розмитнені, або вивезені. Разом із тим, власники таких авто упродовж перших 90 днів дії закону зможуть розмитнити їх зі знижкою.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розробили нові правила розмитнення євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути