Ексклюзиви
понеділок, 09 листопада 2020 16:52

У Раді розкритикували карантин вихідного дня

У Раді розкритикували карантин вихідного дня
Кравчук вважає, що для таких установ потрібно передбачити компенсації. Фото: Укрінформ

Від карантину вихідного дня особливо постраждають установи культури - театри, музеї, кінотеатри. У зв'язку з цим депутати Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики звернулися із заявою до Кабміну.

Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко спрогнозував, скільки медична система витримає хворих Covid-19 на добу

Установи культури і так на межі життя і смерті в зв'язку з пандемією, а заборона їх роботи на вихідних – це автоматично мінус 50% виручки. Отже, левова частка закладів закриється, щоб не платити зарплати і податки, зазначила нардепка.

"Окремо нас непокоїть невизначеність дати скасування цього карантинного заходу. Якщо ми зняття таких обмежень будемо все далі й далі відтерміновувати, то не залишиться тих, на кого їх накладати. Ми так само переймаємося відповідальними закладами громадського харчування. Вони, незважаючи на всі зусилля щодо дотримання карантинних норм, також можуть опинитися під загрозою закриття. Тим часом переконана, що усі нічні клуби за нинішніх умов не можуть працювати".

Нардепи просять уряд встати на бік добропорядних підприємців, а також подумати про застосування компенсаторних механізмів, які змогли б пом'якшити удар по підприємцях в сьогоднішніх умовах.

За останню добу в Україні виявили 8 687 нових хворих на коронавірус. Загалом, станом на ранок 9 листопада, маємо 469 018 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 8565 - летальні. За добу померли 115 пацієнтів.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що в Україні запровадять карантин вихідного дня, працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції та ветеринарні аптеки.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що декілька тижнів карантину на вихідні допоможе уникнути жорсткого локдауну.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розкритикували карантин вихідного дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути