понеділок, 09 листопада 2020 09:42

Ляшко спрогнозував, скільки медична система витримає хворих Covid-19 на добу

Ляшко спрогнозував, скільки медична система витримає хворих Covid-19 на добу
Медсистема України понад 20 тисяч випадків у добу не витримає. Фото: lb.ua

Медична система здатна витримати 15-20 тис. хворих Covid-19 на добу. Більше 20 тис. випадків система охорони здоров'я вже не витримає.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден регіон України не готовий до пом'якшення карантину - МОЗ

"Будь-яка система охорони здоров'я не безмежна, і ключовим має бути дотримання санітарних норм. Наше завдання - готуватися до найбільш песимістичних сценаріїв. Коли ми говоримо, що вийшли на цифри 7-8 тисяч на добу, то наше завдання - переорієнтувати систему охорони здоров'я від запобігання хвороби до зменшення смертності", - заявив головний санлікар.

Медсистема України не стоїть на місці, проте понад 20 тис. випадків у добу витримати не здатна, запевняють у парламентському комітеті з питань охорони здоров'я.

"Постійно створюються додаткові ліжка в лікарнях, облаштовуються польові шпиталі, щоденно нарощується потужність медичної системи. Ми розуміємо, що вона може впоратися з 15-20 тисячами хворих на добу. Але якщо буде більше - до цього наша система сьогодні не готова", - пояснив глава комітету Михайло Радуцький.

Кабінет міністр обговорює новий проєкт постанови, яка регулює карантин у період епідемії коронавірусу. Згідно з документом, міністри готуються ввести суттєві обмежувальні заходи по суботах і неділях.

9 листопада набув чинності новий розподіл регіонів України за карантинними зонами. Усі міста та райони країни вперше віднесені лише до червоних або помаранчевих зон.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко спрогнозував, скільки медична система витримає хворих Covid-19 на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути