Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2020 14:24

У Раді накльовується прогрес у створенні ТСК щодо вагнерівців

У Раді накльовується прогрес у створенні ТСК щодо вагнерівців
У Раді підтримали проєкт постанови щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування можливого зриву спецоперації. Фото: УНІАН

Комітет Верховної Ради з питань регламенту підтримав проєкт постанови щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування можливого зриву спецоперації щодо затримання найманців ПВК Вагнера.

Про це повідомив нардеп з фракції "Голосу", секретар Комітету Ради з питань нацбезпеки Роман Костенко у Facebook.

"Щойно регламентний комітет підтримав наш проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо вагнерівців. Тепер постанову винесуть у зал на розгляд Верховної Ради... Парламент має розібратися, чи була державна зрада в Офісі президента. І тимчасова слідча комісія — ефективний спосіб, щоб це зробити", — написав Костенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яніну Соколову кличуть на допит

14 серпня стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків Вагнера, яких затримали 29 липня.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив із посиланням на власні джерела, що ГУР Міноборони, СБУ та департамент із військових злочинів Офісу генпрокурора проводили спецоперацію з розшуку та затримання бойовиків. Зрив спецоперації міг статися через витік інформації з Офісу президента.

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що інформація про зрив операції через зрадника в ОП - "дезінформаційна атака".

Нардеп Володимир Ар'єв повідомив, що "Європейська солідарність" має неспростовні докази, що Офіс президента зірвав спецоперацію щодо вагнерівців. У зв'язку з цим фракція вимагала створити Тимчасову слідчу комісію.

24 вересня Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді винести проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування справи вагнерівців у зал засідань для голосування.

Зараз ви читаєте новину «У Раді накльовується прогрес у створенні ТСК щодо вагнерівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути