четвер, 24 вересня 2020 15:18

У Києві проходить акція протесту з вимогою створити ТСК у справі вагнерівців

У Києві проходить акція протесту з вимогою створити ТСК у справі вагнерівців
Активісти вимагають створення ТСК щодо справи про "вагнерівців"

Активісти, які зараз знаходяться під Комітетом з питань національної безпеки, оборони та розвідки, вимагають створення Тимчасово слідчої комісії щодо справи про "вагнерівців".

Про це в ефірі "Прямого" заявив ветеран АТО, громадський діяч Олександр Погребиський.

"Наразі, ТСК має встановити факт присутності чи відсутності спецоперації по "вагнерівцям", чи проводили її. Адже в пресі багато фактів опубліковано, того що така спецоперація проводилась, допити негласні з "вагнерівцями", які збивали наші військові літаки, а наша влада заперечує можливість проведення такої спецоперації. ТСК має встановити, чи дійсно ця спецоперація була. Якщо влада бреше вона має відповідати за це", - сказав Погребиський.

Нагадаємо, що народний депутат "Європейської Солідарності" Володимир Ар'єв оприлюднив нові докази про "вагнерівців", які уникли покарання через злив спецоперації українських спецслужб.

Також, народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Володимир Ар'єв заявив, що Державне бюро розслідувань буде шукати не "крота" в президентському кабінеті, а тих, хто викрив свідомий зрив спецоперації по "вагнерівцям".

Раніше, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пообіцяв, що особисто блокуватиме у парламенті створення тимчасової слідчої комісії щодо "вагнерівців".

Раніше Володимир Ар'єв заявив, що в Офісі президента дали завдання знищити всі можливі докази про те, що була нарада щодо спецоперації із затримання російських найманців з приватної військової компанії "Вагнера".

13 вересня петиція родичів загиблих на Донбасі воїнів з вимогою створити парламентську ТСК по справі "вагнерівців" зібрала 25 тисяч голосів.

Раніше Володимир Ар'єв оприлюднив докази причетності Офісу президента України до зриву операції з затримання "вагнерівців". Російських найманців було затримано у Білорусі, згодом їх депортували до країни-агресора.

Володимир Ар'єв повідомив, що "Європейська Солідарність" має неспростовні докази, що Офіс президента зірвав спецоперацію щодо "вагнерівців". У зв'язку з цим фракція вимагає створити Тимчасову слідчу комісію.

В ефірі "Прямого" головний редактор сайту "Цензор.Нет" Юрій Бутусов заявив, що затримання "вагнерівців" мало бути українською операцією, яка зірвалась після доповіді в Офісі президента Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «У Києві проходить акція протесту з вимогою створити ТСК у справі вагнерівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути