Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2018 14:14

У Раді хочуть маркувати іноземних агентів

У Раді хочуть маркувати іноземних агентів
У Раді пропонують визначити іноземних агентів. Фото: Politeka

У Верховній Раді виступили за створення закону про реєстрацію іноземних агентів в Україні.

Про це на погоджувальній раді парламенту заявив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Народний фронт" ініціює розробку законопроекту, аналогічного закону у Сполучених Штатах від 1938-го, про реєстрацію іноземних агентів. Він має стати, у тому числі, одним із запобіжників від впливу Кремля на Україну.

Ми вважаємо що ЗМІ чи неурядові організації, які згідно з цим законом будуть визнані іноземними агентами, зобов'язані на постійній основі інформувати громадян України, що вони діють в інтересах іноземної держави. Ми пропонуємо, щоб такий закон стосувався виключно іноземних агентів, які прямо чи опосередковано діють в інтересах держави-агресора, якою є Російська Федерація".

На думку нардепа, закон необхідний у виборчому процесі.

"Країна входить до виборчого процесу. Треба визнати, що в Україні діє розгалужена мережа замаскованої та явної російської агентури. Вони беруть під контроль телеканали та інші медіа, жонглюють своїми політичними пішаками, а росспівробітництво плодить тут безліч нібито громадських організацій, незалежних ні від кого, крім Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа МН17: у Міноборони Росії поширюють нову брехню

Кремль використовує демократичні свободи та інститути для диверсійної діяльності. Вони цілеспрямовано та цинічно прикриваються демократією, щоб ширити хаос і конфронтацію. Це їхній фірмовий прийом".

16 січня 2014-го представники попередньої влади підтримали пакет законопроектів, зокрема, і закон регіоналів Вадима Колесніченка та Володимира Олійника, за яким громадські організації, що отримують закордонні кошти, назвали іноземними агентами.

28 січня Верховна Рада скасувала 9 із 12 "диктаторських" законів 16 січня. Колесніченко знову вніс до парламенту законопроект про організації, які отримують фінансування з-за кордону.

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть маркувати іноземних агентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути