середа, 21 серпня 2013 10:04

У Путіна кажуть, що проти Митного союзу в Україні агітують тільки проплачені політики

У Путіна кажуть, що проти Митного союзу в Україні агітують тільки проплачені політики
Сергій Глазьєв. Фото: slon.ru

Проти вступу до Митного союзу в Україні виступають проплачені політики і експерти, а пересічні працівники цілком підтримують подібну ініціативу.

Про це в інтерв'ю виданню "Вєсті" заявив радник Путіна, який відповідає за євразійську інтеграцію, Сергій Глазьєв, відповідаючи на запитання, чому ж Київ не хоче вступати до Митного союзу.

"Тут треба розібратися, хто хоче, хто не хоче. Мільйони працюючих у промисловості, з якою ми співпрацюємо і яка пов'язана з Росією тисячами зв'язків, хочуть. Це ракетобудівники, суднобудівники, хіміки, металурги, і особливо селяни і виробники харчової промисловості, продукція якого ніде, крім як у Росії, не затребувана", - заявив Глазьєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії не принесе користі "торговельна війна" з Україною - експерт

До числа тих, хто виступає проти вступу до МС, радник вніс політиків і експертів.

"Не хочуть (вступати до МС. - Gazeta.ua) численні політологи та експерти, які протягом 20 років годуються на європейських і американських грантах. Вони на гроші замовників виконують певну політичну задачу. Крім того, за роки помаранчевого психозу з'явилося ціле покоління дипломатів і бюрократів, які за своїми ідеологічними пристрастям відпрацьовують антиросійський замовлення", - сказав у інтерв'ю Глазьєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для мене це не питання моєї волі. Це питання існування держави" - Тимошенко про асоціацію з ЄС

"Це люди - далекі від економіки і реального життя, не знають по-справжньому історію своєї країни, відірвані від духовних традицій і, по суті, заангажовані. Але масштаб ангажованості, який присутній в Києві, створює ефект, що нібито Україна не хоче. Коли я слухаю міністра закордонних справ, який говорить, що вся Україна за європейський вибір, то не зрозумію, про яку країну він говорить. Адже соціологічні опитування українських соціологічних служб говорять про інше: 35% громадян вважають за краще Європейський союз і 40% - за Митний союз. Тому говорити, що всі, як один, хочуть, це якийсь болючий самообман", - додав радник.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна кажуть, що проти Митного союзу в Україні агітують тільки проплачені політики ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

163

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути