субота, 10 серпня 2013 15:45

Претензії РФ щодо "Roshen" не обґрунтовані технічним регламентом Митного союзу - ЗМІ

Претензії РФ щодо "Roshen" не обґрунтовані технічним регламентом Митного союзу - ЗМІ
Фото: rian.com.ua

Претензії до шоколаду "Roshen", висунуті Росспоживнаглядом, щодо перевищення вмісту токсичної речовини бензапірену не обґрунтовані Технічними регламентами Митного союзу. Про це пише ZN.ua.

У регламентах прописані норми присутності цього канцерогену в декількох продуктах, однак шоколад в зазначеному переліку відсутній. Претензії Росспоживнагляду стосуються конкретно молочного шоколаду. Судячи з назви, до його складу, крім какао-продуктів, входять також молочні. Переважно сухі, вміст яких у готовому кондитерському виробі становить не менше 12%.

Діючий технічний регламент на молоко і молочну продукцію, що має статус федерального закону РФ, взагалі не дозує вміст цього канцерогену. У лінійці молочних продуктів його наявність контролюють тільки в копчених сирах.

"Залишається останній інгредієнт - какао-боби, які, за припущенням російських фахівців, могли зберігатися під відкритим небом просто на асфальті. Ви можете уявити таку безгосподарність і недбалість у компанії зі світовим ім'ям, з сертифікатом, який підтверджує відповідність системи менеджменту вимогам міжнародного стандарту ISO та продукцією, яка реалізується в Німеччині, Ізраїлі і США?", - йдеться у матеріалі.

Видання зазначає, що буває зволожені боби просушують штучно, і вони вбирають небезпечну хімічну сполуку.

"Щоб контролювати її вміст, корпорація "Roshen" погодила стандарти якості з Євросоюзом, і з квітня 2013 р. вони діють на підприємстві. Ці параметри стосуються не тільки какао-бобів. Через сито дозволів проходять всі інгредієнти, з яких виробляють кондитерську продукцію. Чого немає в Росії і про що не знав Онищенко", - йдеться в статті.

Зараз ви читаєте новину «Претензії РФ щодо "Roshen" не обґрунтовані технічним регламентом Митного союзу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути