неділя, 28 жовтня 2012 19:58

У психіатричній лікарні Одеси хворим пояснювали, де ставити галочку

У психіатричній лікарні Одеси хворим пояснювали, де ставити галочку
Фото: dumskaya.net

Народних депутатів України вибирали сьогодні пацієнти Одеської обласної психіатричної лікарні № 1. Хтось шкандибав до кабінок на милицях, інші спросоння йшли на дільницю в домашніх тапочках. 76 лежачих визначали майбутнє країни прямо на лікарняних ліжках, повідомляє Думська.

Голосували в психлікарні тільки дієздатні громадяни, запевнила голова дільничної комісії Алла Стерпова. Проте, за спостереженнями кореспондента "Думської", далеко не всі виборці розуміли, що від них вимагається.

Одна пацієнтка, не дійшовши до кабінки, почала щиру розмову з членами комісії, заявивши їм, що свій голос обов'язково віддасть Олексію Костусєву. Її намагалися переконати, що вибори мера два роки як позаду, але жінка їм не повірила і з усмішкою зайшла в кабінку, явно маючи намір поставити галочку за свого кумира, навіть якщо там його прізвище відсутнє.

Багато хворих не могли самостійно розібратися, що і як робити. У таких випадках працівникам комісії доводилося заходити з ними в кабінки та допомагати. Деякі не опускали бюлетені в урни, а віддавали їх членам дільничних комісій.

Єдиний спостерігач на дільниці заявив нам, що порушенням такі дії не вважає: "Тут навіть відеокамер немає, оскільки це спецдільниця. Люди хворі і їм доводиться допомагати, що поробиш".

Зараз ви читаєте новину «У психіатричній лікарні Одеси хворим пояснювали, де ставити галочку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути