понеділок, 09 квітня 2012 10:03

У президента вже готуються до ЗВТ з Євросоюзом

У президента вже готуються до ЗВТ з Євросоюзом
Завдяки Угоді про асоціацію, Україна зможе брати участь у програмах ЄС. Фото: horoshienovosti.com.ua

Час до підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом необхідно використовувати для підготовки різних галузей національної економіки до роботи в умовах зони вільної торгівлі з ЄС

Про це сказав керівник Управління з питань європейської інтеграції адміністрації президента України Євген Перелигін в інтерв'ю телеканалу ТВі, повідомила прес-служба президента.

"Угода відкриває широкі можливості, якими треба скористатися. Для цього Україні потрібно підготуватися. Перш за все - в частині зони вільної торгівлі, щоб наші товари були конкурентоспроможними на європейському ринку", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутнє Угоди про асоціацію залежить від української влади - євродепутат

За словами Перелигіна, мова йде про необхідність виробництва якісної національної продукції, яка, будучи конкурентної в ЄС, також зможе легше потрапляти на інші ринки.

"Не треба втрачати час ... Уже зараз треба готуватися", - підкреслив керівник Управління з питань європейської інтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарову не подобається, що асоціацію з ЄС "з надуманих причин відклали у довгий ящик"

Перелигін також звернув увагу на те, що завдяки Угоді про асоціацію України зможе брати участь у багатьох програмах ЄС (їх зараз більше 30-ти). Крім того, він назвав позитивним рішення ЄС про надання Україною тривалого перехідного періоду для адаптації до норм Євросоюзу.

На його думку, найбільш важливою для України є та частина Угоди, де українська держава бере на себе зобов'язання застосовувати європейське законодавство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і ЄС парафували угоду про асоціацію

"Є величезний перелік європейських норм, директив, законів, які ми з допомогою ЄС беремо на себе зобов'язання застосувати в Україні і зробити їх частиною національного законодавства", - підкреслив Перелигін.

Зараз ви читаєте новину «У президента вже готуються до ЗВТ з Євросоюзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути