Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2013 09:46

У президента заперечують причетність до створення фінансової поліції

У президента заперечують причетність до створення фінансової поліції
За інформацією ЗМІ, майже всі міністерства критично настроєні до ідеї створення нової служби. Фото: dt.ua

В адміністрації президента заявляють, що не причетні до пропозиції створити фінансову поліцію, яка мала б широкі повноваження, включаючи використання зброї.

Про це пише газета Комерсант.

В адміністрації президента виданню заявили, що не мають відношення до розробки цього законопроекту.

Джерела в Кабміні сказали, що авторство належить "молодій команді", а саме першому віце-прем'єру Сергію Арбузову.

Майже всі міністерства критично настроєні до ідеї створення нової служби.

Раніше повідомлялося, що в уряді розробили новий варіант законопроекту, який дає фінансовій поліції необмежені повноваження.

Це буде правоохоронний орган зі спеціальним статусом, контрольований президентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче створити й підпорядкувати собі фінансову поліцію з мегаповноваженнями - ЗМІ

Співробітники служби, згідно із законопроектом, лише на підставі письмових вимог зможуть одержувати від банків і інших кредитно-фінансових установ, податкових і митних органів інформацію й документи про операції, рахунки, внески, внутрішні й зовнішні економічні угоди підприємств.

У будь-який час доби поліцейські зможуть безперешкодно входити на територію й у приміщення підприємств, вилучати документи, опечатувати каси, склади, архіви на строк не більше 24 годин, проводити експертизи сировини й продукції, контролювати виробництво, зупиняти операції з бюджетними коштами.

Вони зможуть перебувати в житлових приміщеннях громадян, вилучати предмети й речі, які, на думку посадовця зі служби, можуть бути заборонені, обмежені в обороті або підроблені, користуватися транспортними засобами й засобами зв'язку фізичних і юридичних осіб, контролювати громадський порядок.

При непокорі співробітнику служби фінансових розслідувань людина може бути затримана мінімум на добу. Усе вищевказане буде проводитися співробітниками СФР без рішення суду й санкції прокурора, а лише за власним рішенням. Він зможе застосовувати "заходи фізичного впливу, спецзасоби й вогнепальну зброю".

Поряд з такими широкими повноваженнями співробітники служби одержать соціальні гарантії, наприклад житло, яке у випадку смерті співробітника отримає його родина, як і 10-річну зарплату загиблого і його пенсію в обсязі місячного окладу.

Зараз ви читаєте новину «У президента заперечують причетність до створення фінансової поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути