четвер, 28 квітня 2011 13:31

Українська міліція хоче стати поліцією

Українська міліція хоче стати поліцією

Профспілка працівників органів внутрішніх справ пропонує перейменувати українську міліцію у поліцію.

Про це йдеться у законопроекті про поліцію пише Комерсант-Україна у статті "Поліція з народом".

Автори документу також пропонують провести переатестацію співробітників міліції, підвищити їм зарплату, позбавити її зайвих та дублюючих функцій і скоротити штат співробітників. І надалі залучати до своїх лав людей з вищою освітою.

Законопроект також зобов'язує поліцейських оперативно реагувати на інформаційні запити журналістів, враховувати громадську думку і забороняє їм вступати в політичні партії.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає першочерговим завданням якісно змінити українську міліцію і вже потім говорити про її перейменування у поліцію.

"Я вважаю, що потрібно перш за все міліцію перетворити на кардинально інший орган, який нормально забезпечує життя нашого суспільства. Спочатку потрібно міліцію переформатувати, а вже перейменування - це наступний крок. Потім, може, він буде потрібен", - сказав Могильов на брифінгу в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він додав, що Росія, яка перейменувала міліцію в поліцію, останні 10 років була "країною, що стабільно розвивається, з великим фінансовим ресурсом", де середня зарплата лейтенанта поліції близько $ 1 тис.

"Якщо ми зробимо близько $ 1 тис. зарплату лейтенанта нашої міліції, це буде вже конкурентна на ринку праці посада, тоді можна буде піднімати питання про перейменування в поліцію, але зараз це робити не доцільно", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Українська міліція хоче стати поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути